sâmbătă, 7 martie 2009

Ziua de nastere a Profetului Muhammed (pacea si binecuvantarea lui Allah fie asupra lui!)


Cum intampinam ziua de nastere a Profetului Muhammed, pacea si binecuvantarea lui Allah fie asupra lui?
Dupa ce Profetul Iisus (pacea fie asupra lui), a transmis mesajul divin si a fost ridicat in ceruri, cu timpul oamenii au inceput sa se indeparteze de religia lui Allah si s-o deformeze. Asa ca era nevoie de un nou mesager. Un mesager care sa ii readuca pe oameni pe calea cea dreapta. In acele timpuri cei care inca mai credeau in religia care ia fost revelata lui Iisus erau foarte putini. Lumea intrega era cufundata in nestiinta si in placerile lumesti. Aveau nevoie de un nou ghid care sa-i conduca spre Allah. Venirea acestui ultim Profet fusese vestita in cartile divine anterioare. Toata omenirea il astepta cu nerabdare. Fiecare neam spera ca acest ultim Profet sa fie dintre ei, insa Allah isi alege ca Profet pe cine doreste, cand dorest,e pentru ca lui Allah Preainaltul, nu i se cere socoteala.
Allah a vrut ca acest ultim Profet sa fie ales din poporul arab, care in acele timpuri la fel ca celelalte popoare, nestiinta si fuga dupa placerile lumesti le erau caracteristice. Acestia traiau intr-un hoas total. Nedreptatea, rasismul, nationalismul extremist erau doar unele aspecte negative care se raspandisira in Peninsula Araba. Venirea acestui ultim Profet a insemnat libertate, unitate, dreptate, egalitate, o lumina pentru intrega omenire. Pana la Profetul Muhammed, pacea si binecuvantarea fie asupra lui, toti profetii erau trimisi pentru un neam si o perioada anume insa acum urma ceva nou. Allah, Creatorul Universului, a vrut ca ultimul sau Profet sa fie trimis pentru intrega omenire.
Acest om ales si binecuvantat de Allah urma sa aibe o responsabilitate foarte mare si aceea de a transmite mesajul divin intregii omeniri. Daca studiem imprejurarile in care a fost trimis, fara sa cunoastem urmarile probabil ca am fi spus ca este imposibil ca un singur om sa schimbe intreaga Peninsula Arabica si nu numai. Un singur om avea sa transforme triburile arabe care traiau intr-o dezordine si haos in conducatorii si profesorii intregii lumi. Intr-un studiu contemporan, un om de stiinta britanic, Michel Hard, a vrut sa vada care a fost si este cel mai influent om din istorie si a ajuns la concluzia ca acesta este Muhammed, pacea si binecuvantarea fie asupra lui.
Fara indoiala ca trimisul lui Allah, Profetul Muhammed, si-a indeplinit misiunea si a transmis si transmite in continuare mesajul divin tuturor oamenilor prin minunea nemuritoare care este Coranul Cel Sfant si prin relatarile sale autentice care ne-au croit drumul in toate aspectele acestei vieti.
Odata cu moartea Profetului, responsabili de transmiterea mesajului au devenit urmasii Profetului din toate timpurile. Din pacate, intre urmasii Profetului din acele timpuri si urmasii lui din timpurile de azi este o diferenta mare. Cei din urma il luasera ca model pe Profet in viata lor zilnica, insa majoritatea celor de azi au parasit invataturile Profetului multumindu-se numai cu amintirea zilei lui de nastere. Foarte multi musulmani din Romania nu stiu despre Profetul Muhammed decat numele. Situatia in care am ajuns este dureroasa. Eu nu spun ca amintirea nasterii Profetului nu este binevenita, ba din contra sunt de acord cu acest lucru dar vreau sa subliniez faptul ca musulmanii nu ar trebui sa se limiteze doar la aceasta zi, ci sa-si aminteasca de Profet in fiecare zi si sa-l urmeze in modul lor de viata.
Inainte de a parasi aceasta viata Profetul Muhammed, Allah sa-l binecuvanteze si sa-l miluiasca a spus: "O, oameni! Dupa mine nu va mai veni nici un profet si nici o noua religie nu se va mai naste. Las in urma mea doua lucruri: Coranul si Sunnah (traditia Profetului). Urmati-le si nu va veti pierde drumul cel drept. Feriti-va de Satana si protejati-va religia! Transmiteti cuvintele mele si altora, pentru ca aceia la randul lor sa le transmita mai departe.”
Prin aceste cuvinte , Profetul ne subliniaza faptul ca daca urmam Coranul si Sunnah (traditia Profetului) nu ne vom rataci niciodata de la drumul cel drept. Asadar frati intru Islam, chiar daca Profetul nu este printre noi cu trupul sau, el este prezent cu invataturile si traditiile sale care nu vor muri niciodata.
In final vreau sa-mi indeplinesc misiunea pe care ne-a inmanat-o Profetul si sa va chem din adancul sufletului sa ne trezim din acesta stare de hipnoza si sa urmam drumul pe care ni l-a transmis Allah prin trimisul lui, Muhammed, pacea si binecuvantarea lui Allah fie asupra lui.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu